Vele wegen leiden naar innovatie. Bovendien is niet te voorspellen welk idee een volgende doorbraak in design zal opleveren. De transformatie van “vaste bestoeling” werd in gang gezet in Portland, Oregon (VS) toen Ziba Design een auditoriumstoel nodig had die kon worden toegepast op een smalle verhoogde vloer van haar nieuwe werkruimte. De uitdaging was van geometrische aard: Hoe maak je een stoel die het gewicht van een volwassene kan dragen én bijna verdwijnt wanneer hij niet in gebruik is? Het antwoord hierop was de revolutionaire JumpSeat: een gestroomlijnde, compacte stoel die ingeklapt slechts 100 millimeter diep is.

Elke variant van de JumpSeat is gebaseerd op hetzelfde zitconcept. Het karakteristieke ontwerp combineert de rigide elementen vergelijkbaar met een cantileverbrug met flexibele elementen vergelijkbaar met de tussenwervels van de ruggengraat.
De samendrukkende- en trekstrekkende kracht van multiplex berken vormen samen met het gebruik van staal het innovatieve vouwmechanisme van de Jump Seat stoel.
De ruimtebesparende eigenschappen en vele toepassingsmogelijkheden van de JumpSeat maken hem uitermate geschikt voor vele toepassingen binnen de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.
De Jumpseat kan klantspecifiek worden geleverd passend bij de kleurstellingen en gewenste uitstraling van uw interieur en werkomgeving.